FAQs

Hvorfor koster det med fotograf?


Ved å velge meg som fotograf, får du en fotograf som jobber profesjonelt. Det innebærer at jeg har et registrert foretak, betaler 25% mva, skatt og har kontrakt på alle bryllup. Prisen dere betaler skal dekke mva, skatt, forsikringer, pensjon, lisenser og all arbeid i forkant og etterkant av bryllupet. Ved å velge en profesjonell fotograf er dere med andre ord sikret en person som har sakene sine i orden. Bryllupsbildene er en investering i minner fra en dag dere aldri får tilbake.
Hvordan kan vi bruke bildene?


Bildene du får levert kan brukes til privat formål. Med det menes at bildene kan brukes til takkekort, forstørres til bilder på vegg, deles på sosiale medier og liknende. Det er ikke tillatt å redigere/legge på filter på bildene. Det er heller ikke tillat å sende bildene videre til andre aktører (feks klesbutikker, friøsører o.l) slik at dem kan bruke bildene i deres markedsføring - - dette må da avtales på forhånd. Jeg beholder opphavsretten og har rett til å bruke bildene til min markedsføring med mindre annet er avtalt. Ved publisering på sosiale medsier skal alltid Lisa Boije Foto & design krediteres.
Hvordan betaler vi?


Betaling skjer via faktura. Ved bestilling av bryllupsfotografering betales det et bookinggebyr på 25%. Denne summen trekkes fra fakturaen du får i forkant av bryllupet. Dersom du avbestiller fotograferingen blir ikke delbetalingen tilbakebetalt. Faktura på bryllup blir sendt ut med forfall 2 uker før bryllupsdatoen. Ved andre fotograferinger skal faktura være betalt før bildene leveres i nettgalleri. Jeg tilbyr gjerne delbetaling dersom du har behov for det. Ta kontakt, så ordner jeg det for deg :)
Kan vi velge hvilke bilder vi ønsker?


Ved alle fotograferinger (utenom bryllup) laster jeg opp alle de brukbare bildene i et visningsgalleri. Her kan dere sitte hjemme i fred og ro og velge ut hvilke bilder dere ønsker å velge ut. Disse bildene vil jeg da redigere og ferdigstille for dere slik at de kan lastes ned. Ved bryllupsfotografering sitter jeg aldri igjen på gode bilder. Her redigerer jeg alltid alle blinkskudd og leverer dem i nettgalleriet.
Kan vi møtes før bryllupet?


Ja, det vil jeg svært gjerne at vi gjør. Jo bedre jeg kjenner dere, desto lettere er det for meg å vite akkurat hvordan dere ønsker bildene deres. Vi kan gjerne ta forlovelses-/kjærestebilder en stund før hvis dere ønsker, eller vi kan møtes for en god kopp kaffe.
Hva om ikke været er på vår side?


Dessverre kan vi planlegge mye, men ikke når det kommer til været. Ved bryllupsfotografering tenker vi kreativt og benytter oss av det vi har. Gråvær kan også gi fantastiske bilder. Vi kan være under et stort tre, et halvtak, inne i lyse lokaler, eller under en kul paraply. Ved andre fotograferinger finner vi eventuelt en ny dato.
Kan vi bestille produkter hos deg?


JA! og jeg har bare én ting å si: GJØR DET! Det er noe helt annet å få et fysisk produkt i hånda kontra å ha en digital fil lagret på mobilen. Invester i et album, et innrammet bilde eller en bildeboks med dine favorittbilder. Da ser man automatisk oftere på bildene og får større nytte av dem. Jeg har mange flotte alternativer, så ta kontakt så skal jeg hjelpe dere med å finne noe som passer dere.
Når får vi bildene?


Ved vanlige fotograferinger: Innen 3 uker. Ved bryllupsfotograferinger: Innen 5 uker / etter avtale.
Hva skal vi ha på oss?


Når du booker fotografering hos meg, mottar du en liten guide med tips for fotograferingen. Her kan du lese om hva du bør ha på deg og ha med.

Hva er deres drømmebryllup?
Er det et stort bryllup som feires på landlig vis i en stor låve med stearinlys, lyslenker, hjemmebrygget øl og lun stemning?

 

Er det et mindre og intimt bryllup, hvor dagen kun består av de nærmeste hjemme i hagen eller på brygga ved sjøen? 

 

Eller en helt stille feiring hvor dere sammen med fotografen drar på eventyr til et fjell med nydelig utsikt og vind i håret? 

 

Dagen er deres og dere skal stå i fokus. 

Jeg elsker å bli kjent med brudeparene og skape fantastiske minner sammen. Bryllupsfotografering er en investering og en måte å bevare minner. Bildene dere får, vil gjenspeile deres personlighet og gjenfortelle dagen slik at dere kan se tilbake på begivenheten igjen og igjen... 

LOGO FERDIG WEB.png